Lancelodt - Praktijk voor integrale massagetherapie Nederland

CONTACT

T06 - 54 72 57 31

ESTUUR EEN E-MAIL

 AFSPRAAK MAKEN

ABOVENHOF 5 I HAAFTEN

Facebook Lancelodt

Nieuws

De oudste therapie


De oudste therapie

Massagetherapie kent een lange geschiedenis. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Wat doet u als u zich ergens flink aan stoot? Is niet het eerste wat u doet er met uw handen over wrijven?

China
De oudste verwijzingen naar massages komen uit China. Een tekst uit het “Handboek over de Interne Geneeskunde van de Gele Keizer” verwijst naar het belang van het masseren. Deze tekst dateert uit 2500 v. Chr. Ten tijde van de Tang Dynastie, tussen 618 tot 907 n. Chr., werkten er maar liefst 56 massagedokters in het keizerlijke ziekenhuis.

Egypte
Behalve in China zijn er ook in Egypte oude verwijzingen gevonden naar het toepassen van massages. Op oude hiërogliefen staan mensen afgebeeld, die een voetmassage krijgen. Dit zou een vroege voorloper van de huidige voetreflexologie zijn.

Griekenland
Maar ook de Grieken bleven in vroeger tijden niet achter in het toepassen van massagetherapie. Hippocrates, de vader van de westerse geneeskunde, schreef; “De arts moet zich in veel zaken bekwamen, maar zeker in het wrijven, wrijven kan een los gewricht verstevigen en een vastzittend gewricht losmaken.”

Zweden
Tegenwoordig is de meest voorkomende massagevorm in de westerse wereld de Zweedse massage. Deze manier van masseren ontstond in de 18e eeuw. Veel mensen denken dat Peter Henrik Ling de Zweedse massage heeft uitgevonden, maar dat is niet juist. Hij was wel de uitvinder van de Swedish Movement System of Zweeds Bewegingen Systeem. Tegenwoordig is dit systeem beter bekend als het Zweeds Massage Systeem.

De volgende termen worden gebruikt om de basishandelingen binnen deze massagetechniek te beschrijven: Effleurage, Petrissage, Friction & Tapotement. Deze van oorsprong Franse woorden werden geïntroduceerd door de Nederlander Johan Georg Mezger.

Verenigde Staten
In de loop van de 19e eeuw deed massage zijn intrede in de Verenigde Staten, maar het werd pas echt populair in de jaren ´60 van de vorige eeuw toen de hippies volop aan het masseren sloegen. Door de tijd heen is men zich steeds meer bewust geworden van de positieve effecten van alternatieve therapieën op de gezondheid en daarmee is ook de populariteit van massage wereldwijd enorm toegenomen.

NIEUWS

Op locatie behandelen
Vanaf heden kan er in bijzondere gevallen… Lees verder >

AGENDA

< November 2019 >
madiwodovrzazo
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

GASTENBOEK

Ik had last van mijn nek en schouders ben zeer tevreden en kom zeker terug! Eindelijk een goede masseur die luistert naar je klacht en de tijd neemt voor je!!


Lees meer reacties >
PRAKTIJKADRES
Bovenhof 5
4175 AS Haaften

T    +31 (0)6-54725731
E    info@lancelodt.nl
W   www.lancelodt.nl

© 2019 Lancelodt
Alle rechten zijn voorbehouden

     
Dica Design